Keukenmessen

/ 4 berichten
Het woord „santoku“ betekent letterlijk „drie deugden“. De naam van dit mes is gekozen om zijn drie belangrijkste toepassingen te vertegenwoordigen - snijden, hakken en fijnsnijden.
Stap-voor-stap voorbereiding. Bij het fileren van zalm scheiden we het visvlees van de ruggengraat. Klinkt eenvoudig, toch? Als je de juiste techniek kent en wat oefening hebt, is het inderdaad eenvoudig. We hebben het proces voor je opgedeeld in eenvoudige stappen, met bijbehorende illustraties.
Koksmes zijn een van onze favorieten. Hun zachte kromming maakt het gemakkelijk en bijna elegant om de meeste groenten in blokjes te snijden. Deze messen zijn meestal uitgerust met lemmeten van ongeveer 20 tot 30 centimeter lang, waardoor ze perfect zijn voor het snijden van appels, paprika's, aardappelen, broccoli of kool. Een goed koksmes is sterk, duurzaam, uitgebalanceerd en gemakkelijk te hanteren.
Een koksmes is een veelzijdig mes geworden en is populair onder veel koks die in restaurants koken, maar heeft ook zijn plaats gevonden in gewone huishoudens.